top of page

"Ebru maakt prachtige foto’s en voegt echt iets toe, ze is een natuurtalent als het gaat om portretten."

Puck- Puck Grafisch Ontwerp en hoofdredacteur Dreefnieuws

"Ebru maakt niet alleen prachtige foto's, ze is flexibel en denkt actief mee over de vastlegging van je bijeenkomst of evenement. Een hele prettige samenwerking!"

Lisa Schaeffer, Campagnestrateeg bij BKB | Het Campagnebureau

"Ebru fotografeert vanuit een observerende houding, waarmee ze een prachtig resultaat aanlevert waarin spontane momenten zijn vastgelegd zonder dat je merkt dat ze als fotograaf aanwezig is."

Pravini Baboeram, Programmamanager ECHO

2019-07-15 05.01.15 2.jpg

Als fotograaf zet ik sociologie in om mensen aan het denken te zetten over maatschappelijke thema's. Ik ben geïnteresseerd in thema's als kansenongelijkheid (o.a. in het onderwijs), migratie & islam, beeldvorming, discriminatie & racisme, identiteit, (super)diversiteit en inclusie. Ik wil graag bijdragen aan het bieden van andere (beeld)verhalen rondom deze thema’s.

Ik ben een autodidact en fotografeer vanuit mijn intuïtie. Als fotograaf ontwikkel ik fotoseries die maatschappelijke impact hebben en aanleiding of middel zijn om het gesprek in de samenleving te voeren. Ik vertel verhalen en fotografeer met een persoonlijke, empathische en intersectionele blik. De mens staat voor mij centraal. Ik stel degenen die ik fotografeer op hun gemak en ga met hen in gesprek om ze beter te leren kennen en het verhaal achter de foto en de mens te zoeken. 

In 2020/21 nam ik deel aan het talentprogramma Lighthouse van Fotodok. De focus van Lighthouse lag op de artistieke ontwikkeling en ondernemerschap van talenten. Via deze link kun je meer lezen over mij als maker en mijn ontwikkeling binnen dit jaar. Ik spreek er ook over met Jennifer Muntslag in deze podcast. 

In 2021/22 werd ik geselecteerd voor de talentontwikkelingsbeurs van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Ik kreeg de ruimte om mezelf te ontwikkelen als maker en aan een project te werken. De expositie Gewoon zijn. is daar het resultaat van geworden. 

 

Naast mijn eigen werk fotografeer ik ook in opdracht van maatschappelijke organisaties, waarbij ik vooral evenementen vastleg en portretten maak. Eerdere opdrachtgevers waren: Gemeente Utrecht, Taal Doet Meer, Jongerenwerk Utrecht, BKB, Bibliotheek Utrecht, Utrecht Marketing, GroenLinks, ECHO, Hogeschool van Amsterdam, BKB, Dreefnieuws, Al Amal en Cultuurmarketing. 

 

Mijn fotoseries hebben een aparte pagina, die je onder het kopje Fotografie kunt vinden. Op deze pagina kun je mijn portfolio bekijken, met foto's die ik maakte voor diverse opdrachtgevers.

 

"In haar foto’s zie je Ebru’s oog voor detail en belangstelling voor mensen terug. Prachtig!"

Petra- projectmanager diverse ngo’s

"Ebru is een fotograaf met hart voor de maatschappij. Dit is terug te zien in haar betrokken foto's waarin zij op een liefdevolle manier mensen zichtbaar maakt. In de samenwerking is Ebru heel secuur en betrouwbaar. Ik ben trots dat ik al jaren met zo'n geëngageerde collega samenwerk!" 

Vera Duivenvoorden – fotograaf

"Ebru wist iedereen uit ons boek 'De Bezielde Corporatie' stralend op de foto te krijgen."

Dieneke- auteur van het boek ‘De Bezielde Corporatie’

bottom of page