top of page

“Ebru maakt een programma levend, met haar scherpe blik en vrolijke lach maakt ze elk programma een genot om te zien. Ze betrekt zowel het publiek als de gasten op een ongeforceerde manier. De sfeer die Ebru neerzet in haar moderaties is ongedwongen, en bijna huiselijk, maar schroomt nooit de diepte in te gaan. Ze is zeer betrokken bij het programma, van voorbereiding tot het eind, en denkt heel fijn mee met elk aspect. Een super betrokken en getalenteerd persoon om mee te werken, en een aanrader voor iedereen die zn programma naar een mooi niveau wilt brengen”

Luuk van de Klundert - Programmamanager jongvolwassenen Van Gogh Museum

"Ebru is een getalenteerd moderator: ze luistert goed en durft door te vragen. Ze is een prettige en rustige persoonlijkheid die haar gasten de ruimte geeft en hen respectvol benadert. Haar stijl is persoonlijk. Haar werkwijze is professioneel en gestructureerd en ze is een prettige sparring partner."

Hinke Breimer - projectleider bij Kunst Centraal.

Naast mijn werk als fotograaf ben ik ook breed bezig met de maatschappij. Ik sta voor een inclusieve en rechtvaardige samenleving en probeer daar ook aan bij te dragen. Door verhalen te vertellen middels fotografie, maar ook door in gesprek te gaan over een aantal maatschappelijke thema’s. Door vragen te stellen (met een empathisch en nieuwsgierige houding, maar tegelijkertijd ook kritisch) of door mijn kennis en ervaringen hierover te delen.

De maatschappelijke thema’s die mij bezighouden zijn: kansenongelijkheid (o.a. in het onderwijs), burgerschap, maatschappelijke betrokkenheid, beeldvorming, discriminatie en racisme, identiteit en (super)diversiteit en inclusie.

Ik vind het fijn om als moderator, spreker, trainer, critical friend of (workshop)docent voor een groep te staan om over deze thema’s in gesprek te gaan en/of mijn kennis en ervaringen te delen. 

 

Mijn interesse in de samenleving begon met de start van mijn studie sociologie. Ik wilde de samenleving graag snappen en daarmee bijdragern aan een inclusievere samenleving. 

Ik paste al snel de kennis van de opleiding toe door mij actief in te zetten via vrijwilligerswerk en nevenactiviteiten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: starten met de stichting Utrecht Leadership Academy, mentor en coach worden voor jongeren (o.a. voor de VU en Taal Doet Meer), peer-educator worden om maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken en het organiseren van diverse evenementen en programma's o.a. het mentorprogramma van Giving Back. Ik liet mijn stem ook horen via bestuurlijke rollen. Later ben ik in het onderwijs gaan werken om te werken aan maatschappelijke thema's.

Als je benieuwd bent naar mijn werkervaring, neem dan een kijkje op mijn LinkedIn profiel.

De afgelopen tijd heb ik gewerkt met diverse opdrachtgevers. Hieronder kun je een selectie van deze opdrachtgevers zien. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

echo.jpg
Logo_-_Van_Gogh_Museum.png
cm.png
images.png
tdm.png
tivoli.webp
PACT.png
uu-logo-nl-geenwitruimte.png
black+on+white+kopie (1).png
DSC00216.jpg
College Taaldoetmeer -17.jpg

Foto: Birgit Schuch

"Met haar krachtige communicatiestijl en scherpe blik is Ebru een heel fijne moderator. Vanuit een open geest brengt ze verschillende perspectieven samen. Ze creëert een veilige plek waar iedereen zich gehoord voelt, hierdoor ontstaan er diepe gesprekken met waardevolle inzichten als resultaat. "

Esther - Communicatie- en netwerkmedewerker De Voorkamer

"Ik heb voor het Centraal Museum Utrecht Ebru uitgenodigd om als gespreksleider op te treden voor de interne rondetafelgesprekken over diversiteit en inclusie. Zowel in de voorbereiding als de uitvoering was Ebru een fijne sparringspartner om mee samen te werken. Ze brengt vanuit haar expertise en persoonlijke ervaring veel waardevolle inzichten mee, stelt sterke vragen en weet iedereen op een fijne en open manier bij het gesprek te betrekken. Dit zorgde ervoor dat na afloop alle deelnemers het gesprek als zeer waardevol en nuttig hebben ervaren."

Steffie Maas - Medewerker Educatie & Interpretatie Centraal Museum

"Ebru is een gespreksleider en facilitator die ervoor zorgt dat ook het moeilijke gesprek constructief gevoerd kan worden. Ze creëert hiervoor de sociaal veilige omgeving waar deelnemers zich  durven  uit te spreken. Haar vraagstelling is tegelijkertijd scherp en open waarbij ze op een kundige wijze het gesprek opent over sociale uitsluiting, discriminatie en racisme. Ze is ook een ontzettend fijne sparringspartner die altijd bereid is mee te denken over de aanpak van hedendaagse samenlevingsvraagstukken."

Karin Lachmising - Projectleider Critical Mass

IMG_2241.JPG
_18A0299.jpg

Foto: Sana Mulay

blm4.png
Melanie-LUX7-Verhalen_halen30.jpg

Foto: Melanie van der Riet

ADS-Mennorode-10062023-GFX-1280px-_044.jpg

Foto: Ramon Philippo

hsleiden.png
DSC03850.jpg

Foto:Anastasia Vinogradova

ADS-Mennorode-10062023-GFX-2046px-_020.jpg

Foto: Ramon Philippo

bottom of page