top of page

"Ebru is als presentator scherp en niet bang om het ongemak op te zoeken om vervolgens in aller redelijkheid de verbinding weer op te zoeken.

Mariangela De Lorenzo | Eigenaar The Bookie en Projectleider PACT Utrecht

"Ebru is een getalenteerd moderator: ze luistert goed en durft door te vragen. Ze is een prettige en rustige persoonlijkheid die haar gasten de ruimte geeft en hen respectvol benadert. Haar stijl is persoonlijk. Haar werkwijze is professioneel en gestructureerd en ze is een prettige sparring partner."

Hinke Breimer- projectleider bij Kunst Centraal.

Naast mijn werk als docent en fotograaf ben ik ook breed bezig met de maatschappij. Ik sta voor een inclusieve en rechtvaardige samenleving en probeer daar ook aan bij te dragen. Door les te geven, door verhalen te vertellen middels fotografie, maar ook door in gesprek te gaan over een aantal maatschappelijke thema’s. Door vragen te stellen (met een empathisch en nieuwsgierige houding, maar tegelijkertijd ook kritisch) of door mijn kennis en ervaringen hierover te delen.

De maatschappelijke thema’s die mij bezighouden zijn: kansenongelijkheid (o.a. in het onderwijs), burgerschap, maatschappelijke betrokkenheid & vrijwilligerswerk, beeldvorming, discriminatie en racisme, identiteit en (super)diversiteit en inclusie.

Ik vind het fijn om als moderator of spreker voor een groep te staan om over deze thema’s in gesprek te gaan en/of mijn kennis en ervaringen te delen. 

 

Mijn interesse in de samenleving begon met de start van mijn studie sociologie. Ik paste al snel de kennis toe door mij actief in te zetten via vrijwilligerswerk en nevenactiviteiten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: starten met de stichting Utrecht Leadership Academy, mentor en coach worden voor jongeren (o.a. voor de VU, Taal Doet Meer, JINC), peer-educator worden om maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken en het organiseren van diverse evenementen en programma's o.a. het mentorprogramma van Giving Back. Ik liet mijn stem ook horen via bestuurlijke rollen. Als je benieuwd bent naar meer voorbeelden, neem dan een kijkje op mijn LinkedIn profiel.

Momenteel ben ik Critical Friend bij PACT, waarbij ik kritisch meedenk over diversiteit en inclusie binnen de culturele sector in Utrecht. Ook ben ik verbonden aan het platform Wij Blijven Hier.

De afgelopen tijd heb ik meerdere gesprekken mogen leiden over diverse maatschappelijke thema's, zoals kansenongelijkheid, racisme en inclusie. Af en toe geef ik ook mijn eigen blik op zaken. Hieronder vind je een overzicht:

2022

2021

2020

DSC00077.jpg

Foto: Froukje Romkema

College Taaldoetmeer -17.jpg

Foto: Birgit Schuch

"Met haar krachtige communicatiestijl en scherpe blik is Ebru een heel fijne moderator. Vanuit een open geest brengt ze verschillende perspectieven samen. Ze creëert een veilige plek waar iedereen zich gehoord voelt, hierdoor ontstaan er diepe gesprekken met waardevolle inzichten als resultaat. "

Esther - Communicatie- en netwerkmedewerker De Voorkamer

"Ebru is al jaren actief betrokken bij Taal Doet Meer - we delen een passie voor ontmoeting, voor vrijwillige inzet en dus voor mensen, in all colours, shapes and sizes.  Wat ik waardeer in Ebru is dat ze goed kijkt.  Goed luistert.  De vragen stelt, die gesteld moeten worden om tot een écht gesprek te komen.  Daarmee maakt ze inclusie praktisch.  Ze organiseerde een iftar voor gelovigen en niet gelovigen.  Ze sprak op ons Taal Doet Meer College over gelijke kansen en hoe we onze jongeren niet moeten onderschatten.  Ze houdt ons scherp en spreekt zich uit tégen onrecht en vóór verbinding.  Een geluid dat nodig is in deze tijd.”

Merlijn Slothouber, senior projectleider jeugd, Taal Doet Meer

"Voor een van onze evenementen hebben wij Ebru gevraagd als gastspreker. Ebru weet waar ze over praat en kon haar kennis en ervaringen op een heldere manier overbrengen. De presentatie was interactief, aansprekend en gaf stof tot nadenken wat ook de bedoeling was."

Arno - Project Coördinator No Limits Utrecht

DSC00216.jpg
blm4.png
Melanie-LUX7-Verhalen_halen30.jpg

Foto: Melanie van der Riet

IMG-20200919-WA0005.jpg
hsleiden.png
_18A0299.jpg

Foto: Sana Mulay

IMG_20200113_180750_957.jpg
IMG-20181119-WA0026.jpg
blm2.png
digitaalweek.png
Screenshot_20200530_235143.jpg
Screenshot_20200530_233017.jpg

In 2020 begon ik met de podcast In Gesprek Met bij Wij Blijven Hier! Samen met een co-host ga ik in gesprek met een auteur van een relevant boek. Ik neem de tijd om in alle rust en ruimte de auteur ons te laten verlichten met alle wijsheid die er maar is.

Hieronder kun je de verschillende afleveringen bekijken of beluisteren!

bottom of page