top of page

Ik sta in diverse rollen voor een klas. Dit kan als peer-educator, trainer, mediacoach of als docent zijn. In welke rol ik voor een klas sta, is afhankelijk van het thema, de doelgroep en de aanpak.

 

Thema's & Werkwijze

Ik kan workshops en lessen verzorgen over diverse maatschappelijke thema’s. De thema’s waar ik ervaring mee heb zijn: mediawijsheid (waaronder ook thema’s als fakenews, cyberpesten, digitaal burgerschap, sexting), fotografie, discriminatie en stereotypen, empowerment, burgerschap, diversiteit en inclusie, maatschappelijke betrokkenheid en identiteit. Ik sta voor klassen in het basisonderwijs, middelbaar onderwijs en het hoger onderwijs.

Ik ga graag op een interactieve en betekenisvolle manier in gesprek over deze maatschappelijke thema’s. Ik wil graag achterhalen wat de ander denkt en wat de redenen achter die gedachten zijn. Ik vraag door en stel kritische vragen om meer bewustwording te creëren. Daarnaast breng ik vaak eigen ervaringen en verhalen in bij diverse maatschappelijke thema’s. Dit zorgt vaak voor herkenning en verbinding en voor een veilige omgeving om maatschappelijke onderwerpen te kunnen bespreken in een klas.

 

 

"Ebru geeft als mediacoach les op zowel het primair- en het voortgezet onderwijs. Hierbij gaat zij met de groep aan de slag met het onderwerp mediawijsheid. Ook geeft zij voorlichting aan ouders over mediaopvoeding. Ebru zoekt altijd naar een goede balans tussen het geven van informatie en het (soms confronterende) gesprek aangaan. Haar lessen en voorlichtingen zijn interactief en activerend. Bovendien werkt haar enthousiasme en openheid aanstekelijk. Ebru bereidt zich altijd tot in de puntjes voor en staat met een goed verhaal voor de klas of groep."

Susanne – Projectcoördinator Mira Media

"Het is fijn samenwerken met Ebru, ze geeft gastlessen voor De emigratie generatie, presenteerde een editie van Culturele Zondag en we maakten samen een plan voor een fotoproject met de eerste en derde generatie. Ebru is open, pakt aan, denkt mee en samen ontdekken we de beste manier om tot resultaat te komen."

Saskia- initiatiefnemer De emigratie generatie

IMG-20190929-WA0028.jpg

"Ebru heeft een inspirerende workshop gegeven over verschillende onderwerpen rondom het thema zelfverwerkelijking. De kinderen hebben ademloos geluisterd naar haar levensverhaal en levenslessen. Ebru is in staat om goed af te stemmen op kinderen en geeft hen iets waardevols mee met haar verhaal."

Jacqueline - coach Ruud van Nistelrooy Academy

bottom of page